Ennyi idős vagyok

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2 éves leszek

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Kornél és Mi!

Sziasztok! 2009.április 05-én megszületett a kisfiúnk Kocsis Kornél! Párommal nagyon szeretjük egymást, mindenünk a kisfiúnk!

disney glitter
Disney
Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow
Glitter Graphics

Disney Glitter

widgeo.net
nori.at banner

Utolsó kommentek

  • aliz1982: Köszi Móni! Hát igen,sajnos cumifüggő a kis manóm:) (2009.11.01. 22:32) Halloween!
  • moniqua: Nagyon édes Kornél a mellénykébe!!!!! Cumi nélkül még nem is nagyon láttam róla fotót! :) (2009.11.01. 15:43) Halloween!
  • Bambi1978: Látom, már Kornél is ügyes tud "kutyázni" négykézláb. :)) aranyos nagyon!! (2009.10.26. 19:47) Esti képek!
  • Dujv: Jaj, Alíz! Én olyan jót nevettem ezen! :o))) Édes lehetett Kornél a spenót köpködés közben! Mi még... (2009.10.24. 20:34) Anya!!!!!!!!!Ez nem jó!
  • Utolsó 20

Kornél 20 hónapos

2010.12.08. 00:02 - aliz1982

Kisfiam vasárnap betöltötte a 20.hónapot,hihetetlen!

Nem győzöm elégszer említeni,milyen csoda egy kisember,napról-napra nő,fejlődik,ügyesedik,tanul!

Lássuk,mit írnak a 20hónapos gyerekekről,a kérdések a 19.hónapnál is ezek voltak,de azóta változás volt:

A 19-21 hónapos már totyogó vagy szaladó, azaz megtanul futni, bár még nem tökéletesen. Magától felmegy a lépcsőn, de lefelé még segítségre van szüksége. Egyedül megmossa és megtörli a kezét, szinte teljesen egyedül vetkőzik, bár a gombokkal még nem boldogul.-így van,minden igaz,kivéve,hogy még nem tudja egyedül megmosni a kezét,de ez nem is olyan nagy probléma:)

Megpróbál segíteni a házimunkában: porszívózik, söpör, tereget. A játékában megjelenik az utánzás: ír, főz, vasal. Egyre jobban érdekli a többi gyerek, szívesen van a közelükben, már képes játszani velük, de még osztozkodni nem tud.-igen,továbbra is nagyon kis szorgos,szeret segíteni nekem,bár a porszívó nem haver,de továbbra is a teregetés,mosógépbe pakolás a kedvenc,viszont ügyesen megtanult port törölni:)

Rajzolni nagyon szeret,firkálgat,azt szereti,ha én is odaülök mellé,és együtt rajzolunk,szereti ha cicát rajzolok neki.

Igen,nagyon szereti a gyerekeket,az osztozkodás tényleg nehéz ügy,pont a múlthéten be is bizonyosodott,itt volt barátnőm Bettikével,szeretnek együtt játszani,viszont Bettike kis "nyomulós"ami egyáltalán nem baj,megy Kori után,Kori nem mindíg vevő a játékra,félti a játékait,Bettinek mindíg az kell ami Korinál van,és  hát Ő nem adja,össze is vesznek rajtuk,és hát Kori meg is ütötte Bettikét,amit nem tudtunk kivédeni,mire odaértem,már megütötte,egy autó sarkával:(de gyorsan kibékültek szerencsére.

Kezdi felismerni, ha valami eltér a szabályostól, például, ha a rajzon a babának nincs feje. Ezzel egy időben saját szokásokat alakít ki. Ragaszkodik például ahhoz, hogy mindig ugyanabból a bögréből kapja a tejet, hogy mindig ugyanazon a párnán aludjon. Fontos a rendszeres napirend kialakítása: lehetőleg ugyanabban az időben legyen az étkezés, a séta, a játék, a fürdés. Nem kell hozzá mereven ragaszkodni, de legyen állandóság a napjaiban; ez biztonságot ad neki.-pontosan így van,bár nem ragaszkodik anyira a megszokott dolgokhoz.

Aránylag hosszabb ideig eljátszik egyedül vagy más családtaggal. Kialakul kezdetleges időérzéke, de még nem érzékeli az időtartamot. Ezért amikor nem a szülővel van, a fél napot ugyanolyan hosszúnak érzi, mintha 2-3 napra bíznánk másra.-mindíg is eljátszott egyedül

Sok kisgyerek agresszív lesz ebben az időszakban: üt, csíp, harap, rugdalózik. Minden harag nélkül le kell csillapítani, és elmagyarázni, hogy ez nem helyes, mert a másiknak fájdalmas lehet.-imént írtam,igen sajnos mérgében odaüt a másik gyereknek,sajnos ha nayon mérges,hisztizik,engem is megüt,próbálom magyarázni neki,hogy ezt nem szabad,meg másnak fájdalmat okoz,de eddig,nincs változás.

Ezen kívül,imádja a mesekönyveket,szereti ha olvasunk neki,egyre ügyesebb a beszéddel,sok új szóval bővült a szókincse,de ezeket egyenlőre csak mi értjük,próbálja kimondani őket,símogat,puszit ad,egyedül eszik,iszik,a cumisüveget két napja nem is használjuk,pohárból iszik,vagy a sportos üvegből iszik:)

Végül,rossz hír,Kori tegnap beteg lett,csupa takony szegénykém,legutóbb mikor taknyos volt,két nap alatt meggyógyult,most is ebben bízunk,hisz kapja mindíg a Cebiont,a Béres cseppet,és talán ennek köszönhetően,mára tényleg jobban lett.Láza nem volt,nem köhög,kapja a Nurofent is,meg éjjel nagyon sokat segít a Baby Luuf balzsam,szépen tud aludni.Tegnap nagyon taknyos volt,öklendezett is,amikor szegénynek folyt hátra a torkán,alig evett,ivott,nagyon aggódtunk,ma viszont csak kétszer kellett szívni az orrát,a kedve is jó,mosolygós,evett,és egész nap lőtyölt is:)Nagyon örülünk.


A bejegyzés trackback címe:

https://aliz-kornel.blog.hu/api/trackback/id/tr572501051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása