Ennyi idős vagyok

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2 éves leszek

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Kornél és Mi!

Sziasztok! 2009.április 05-én megszületett a kisfiúnk Kocsis Kornél! Párommal nagyon szeretjük egymást, mindenünk a kisfiúnk!

disney glitter
Disney
Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow
Glitter Graphics

Disney Glitter

widgeo.net
nori.at banner

Utolsó kommentek

  • aliz1982: Köszi Móni! Hát igen,sajnos cumifüggő a kis manóm:) (2009.11.01. 22:32) Halloween!
  • moniqua: Nagyon édes Kornél a mellénykébe!!!!! Cumi nélkül még nem is nagyon láttam róla fotót! :) (2009.11.01. 15:43) Halloween!
  • Bambi1978: Látom, már Kornél is ügyes tud "kutyázni" négykézláb. :)) aranyos nagyon!! (2009.10.26. 19:47) Esti képek!
  • Dujv: Jaj, Alíz! Én olyan jót nevettem ezen! :o))) Édes lehetett Kornél a spenót köpködés közben! Mi még... (2009.10.24. 20:34) Anya!!!!!!!!!Ez nem jó!
  • Utolsó 20

Kibújt a 8.fogacska is!

2010.07.28. 23:43 - aliz1982

Új fogacska!

2010.07.19. 18:37 - aliz1982

Már azt hittem Korinak nem lesz több foga,ugyanis március óta nem nőtt neki.Már hetek óta várjuk a 7.fogacskát,ami végre ma délután áttörte az ínyét:)

Képek vegyesen:)

2010.07.12. 21:06 - aliz1982

 

Szombaton Zoli füvet nyírt,Kori is azt csinálta,annyit nevettem neki,egy ősrégi fűnyíró kasznit tologatott,ráncigálta,mindíg megakadt neki,annyira dolgozott,tiszta piros volt az arca,én meg annyira féltem,nehogy baja legyen ebbe a melegbe,sűrűn iszik,szerencsére!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden nap csavargunk,játszóterezünk,sétálunk,kávézunk a barátnőmmel,Kori addig szaladgál,és jól érzi magát:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma a sétálást kihagytuk,mert ezt a hőséget nem szeretjük,nekem az volt a jó idő,ami az elmúlt heteken volt,15-20fok!Tegnap kaptunk egy új medencét,amit ma kipróbáltunk,ebbe én is elférek,nem úgy mint a teknősbékás kismedencében:)Nagyon élveztük a pancsolást,jókat nevettünk,és hűsöltünk:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túl vagyunk...

2010.07.06. 14:05 - aliz1982

Kori hősiesen viselte az oltást!Kapott a karjába,lábába:(

Akkor sírt,amikor épp szúrták,majd szépen megnyugodott a kis drágám,de úgy sajnáltam:(

Nagyon dícsérték megint,milyen szép,csinos,és ügyes!:)

Mérlegelés is volt,egy hónapja említettem,hogy tuti elmérték,nem fogyott,és ez most be is igazolódott:)Eddig én mértem jól,és szépen hízik,havi 300grammos átlagban,és nőtt egy centit is.A doktornő elmondta,hogy nem most lesz lázas a lesz,hanem pár nap múlva lázas lehet,taknyos lehet,stb.ne ilyedjek meg,az oltástól lesz.Nagyon remélem nem lesz semmi ilyen.

Súly:9870 gramm

Hossz:78cm

Grafikon,súly:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hossz:

15 hónapos védőoltás!

2010.07.06. 10:57 - aliz1982

Ma megyünk a szurira:(Megmondom őszintén,tartok tőle,sokkal jobban,mint a már megkapott 2-3-4 hónapos oltástól.Annyi rosszat lehet olvasni az MMR oltásról.

Mi is ez az oltás?Véd a mumpsz,kanyaró és a rubeola ellen.

Az oltóanyag élő, gyengített kanyaró, rózsahimlő és mumpsz vírusokat tartalmaz. A természetes fertőzéshez hasonló módon hat a immunrendszerre. Az oltás utáni 7-21 nap között jelentkezhet oltási reakció lázzal. Amennyiben láz mellett kanyaró-, rubeolaszerű kiütés (morbilliform, rubeoliform) jelentkezik, esetleg kétoldali nyálmirigy duzzanat észlelhető, oltási betegségről beszélünk. Az oltási betegség nem fertőz, a tünetek enyhék, a folyamat rövid idő alatt ( 2-3 nap) elmúlik. Amennyiben az általános állapot romlása mellett indokolatlanul magas lázat (39-40 oC), kifejezettebb tüneteket tapasztalunk, orvosi vizsgálat szükséges. Minden esetben gondolni kell az oltási betegség idején jelentkező más kórokozó okozta fertőzésre, mely véletlen egybeesés, nem áll ok-okozati kapcsolatban az oltással.

Emellett megkapja a bárányhimlő elleni első vakcinát,ez is két oltásból áll,a következőt majd a 18 hós oltáson kapja meg.

 

A bárányhimlő gyakorisága, terjedése, tünetei és a veszélyeztetettek

 

Sajnálatos tény, hogy a  védőoltások korában a bárányhimlő az egyik leggyakoribb fertőző gyermekbetegség. A gyermekkorban általában enyhe lefolyású, jellegzetes, hólyagos kiütéssel járó, lázas megbetegedést - csakúgy, mint az övsömört - a varicella zoster nevű vírus okozza. A bárányhimlő korántsem ártalmatlan betegség, minden tizedik fertőzöttet súlyos szövődményekkel is kezelni kell. Az emberek 85-90%-a még gyerekkorban átesik a fertőzésen.

A bárányhimlő nagyon ragályos fertőző betegség

 

A betegség rendkívül ragályos: cseppfertőzéssel terjed, és használati tárgyak is közvetíthetik. A lappangási idő - körülbelül 14-21 nap - után jelentkeznek az első kiütések. A beteg azonban már 1-2 nappal a jellegzetes foltok megjelenése előtt is fertőz. Ha valaki elkapta a betegséget, általában két hétig nem panaszkodik, amíg a vírusok a szervezetében szaporodnak. Bárányhimlő járványok kialakulása leginkább a téli és tavaszi hónapokra jellemző. A betegség lefolyási ideje 1-2 hét.  

 

A bárányhimlő tünetei

A viszkető pöttyök mellett gyakori a nem túl magas láz (37,5-38,5 °C), a gyengeség, étvágytalanság és hasfájás. A bárányhimlős gyermekek a viszketős hólyagok miatt igen nyűgössé, nehezen kezelhetővé válnak. Gyakori tapasztalat az is, hogy családon belül a másodikként megbetegedő gyermeken lényegesen több hólyag jelentkezik, a harmadiknak pedig már a bőre is alig kivehető a sok hólyag miatt. 

 

A kiütések jellegzetesek. Először színes gombostűfejnyi foltok (makulák), majd göbcsék (papulák) észlehetők, amelyeken többnyire egy napon belül megjelennek a harmatcseppre emlékeztető hólyagok (vezikulák). A hólyagok testszerte mindenütt, a hajas fejbőrön, a törzsön, a tenyéren, a talpon, sőt, még a nyálkahártyákon, például a szájban is megjelenhetnek. A szerencsések átvészelik pár tucat hólyaggal, de 4-500 bőrjelenség sem ritka. A vezikulák belseje két-három napon belül megzavarosodik, gennyessé válik (pusztula), közepe behúzódik, majd pörkké szárad. A gyógyulást kimondani a pörkök leválása után lehet, de maguk a pörkök már élő kórokozót nem tartalmaznak.

 

Bár a bárányhimlő gyerekkorban többnyire komplikációk nélkül átvészelhető és enyhe lefolyású, előre nem kiszámítható, hogy kinek lesznek szövődményei. A bárányhimlőre igazán hatékony gyógyszer nincs (vírusellenes készítmény indokolt esetben adható), a betegnek meg kell várnia, míg az immunrendszere megküzd a betegséggel.  Serdülőkortól kezdve súlyosabb lehet a betegség, valamint szövődményei is gyakrabban fordulnak elő. A varicella vírussal szemben fokozott veszélynek vannak kitéve a várandós édesanyák és az újszülötteik, az immunhiányos emberek, a gyerekekkel foglalkozó pedagógusok és az egészségügyben dolgozók.

 

Kornél ma 15 hónapos!

2010.07.05. 15:28 - aliz1982

Eszméletlen mennyire telnek a hónapok,nemrég írtam a 14hós státuszomat,és itt a következő,nézzük:

A legtöbb baba:

-labdával játszik "igen,gurítja,odadobja nekünk,és focizik is,nagyon szépen rúgja a labdáját"

-öt szót használ "icipicit többet"

-hátrafelé is tud sétálni "olyan ügyes,múlthét óta így tolat"

A babák fele:

-vonalat rajzol "ez még nem megy"

-kedvenc szavaként a "nem"-et használja "mondani nem mondja,továbbra is a fejét csóválja"

Néhány baba:

-felmegy a lépcsőn "ezt még nem volt módja kipróbálni"

-"segít"a ház körül "igen":)

-ujjait szájába veszi, és levegőt fúj "nem,viszont tud jó mélyeket sóhajtani,utáno minket mindenben,és amikor látja tőlünk,hogy lepihenünk,sóhajtunk,akkor Ő is"

 

 

-13-15 hónapos korban sok baba már egyedül jár és egyre több lépést tesz egyedül. Eleinte még terpesztett lábbal megy, a karjával pedig egyensúlyoz. Ritkábban esik el. Képes lehajolva felvenni valamit, befordulni vagy hirtelen megállni. "pipa"

-Szívesen játszik olyan játékokkal, amelyeket maga után tud húzni, vagy amelyeket tologathat. Tud térdelni és kapaszkodás nélkül ül le oldalra vagy a két lába közé.

"pipa"

-Keze is egyre ügyesebb, és tudja forgatni a csuklóját. Két-három kockából tornyot tud építeni. Ceruzával, krétával rajzol, firkálgat."pipa,de még nem rajzol"

-Minden stimmel,a 14.hónaposan is ezt tudta,de egyre ügyesebb,még vissza is felesel,jó nagyokat kiabál:)Összességében minden oké,szépen fejlődik.

Holnapra drukkokat kérünk,megyünk szurira:(

süti beállítások módosítása