Ennyi idős vagyok

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2 éves leszek

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Kornél és Mi!

Sziasztok! 2009.április 05-én megszületett a kisfiúnk Kocsis Kornél! Párommal nagyon szeretjük egymást, mindenünk a kisfiúnk!

disney glitter
Disney
Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow
Glitter Graphics

Disney Glitter

widgeo.net
nori.at banner

Utolsó kommentek

  • aliz1982: Köszi Móni! Hát igen,sajnos cumifüggő a kis manóm:) (2009.11.01. 22:32) Halloween!
  • moniqua: Nagyon édes Kornél a mellénykébe!!!!! Cumi nélkül még nem is nagyon láttam róla fotót! :) (2009.11.01. 15:43) Halloween!
  • Bambi1978: Látom, már Kornél is ügyes tud "kutyázni" négykézláb. :)) aranyos nagyon!! (2009.10.26. 19:47) Esti képek!
  • Dujv: Jaj, Alíz! Én olyan jót nevettem ezen! :o))) Édes lehetett Kornél a spenót köpködés közben! Mi még... (2009.10.24. 20:34) Anya!!!!!!!!!Ez nem jó!
  • Utolsó 20

Nátha:(

2010.09.29. 10:27 - aliz1982

Kicsi fiam beteg lett:(Annyira útálom ha beteg,nagyon sajnálom:(

Hallottam,hogy járvány van felénk,de én azt hittem,mi megússzuk,nem is vittem sok ember közé,de úgy látszik benne van a levegőben.Szerencsére nem sűrűn beteg(kopp-kopp)ez a harmadik megfázása,de olyan rossz látni,hogy nem kap az orrocskáján levegőt.Hajnal 5-kor arra keltünk,nagyon sír,sírt,csak sírt.Bedugult az orra,nem kapott levegőt.

Most szívjuk neki állandóan,kapja a Nurofent,az orrcseppet,és a Cebion c-vitamin cseppeket,láza nincs.

Hihetetlen!

2010.09.28. 13:23 - aliz1982

Kornél fogai roham tempóban bújnak kifele:)

Ma megnéztem neki,mert tegnap is,meg ma is,egész nap a szájában volt a keze,és kint van a 13.14. is,ráadásul ezek már a szemfogai.Ha így halad,még idén kibújik az összes!!!

Finomságok!

2010.09.23. 19:36 - aliz1982

Nem nagyon szoktam feltenni képet,de most miért ne?!

Az egyik hobbim a sok közül,a sütés-főzés,nagyon jó érzés,ha a család mindíg megdícsér:)

Most,hogy hűvösebb az idő,többet sütünk,amiben Kornél természetesen segít.

Kornél kedvence,sütőtök,természetesen én sütöttem:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túrós-sajtos pogácsa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A teraszunk lassan kséz,én kis kertet csinálok elé,ami majd teljes pompájában nyáron lesz talán.Elkeztem a gyomot írtani,ásni,és ültetni.A sziklakert mellett lesz a kert,jól fog kinézni szerintem.

Erica Carnea,és Árvácska:                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.fogacska!

2010.09.21. 22:34 - aliz1982

Az előbbi bejegyzésbe lemaradt,hogy Korinak tegnapra kibújt a 12.fogacskája!

Egy kicsit...

2010.09.21. 22:31 - aliz1982

írok,már jó rég írtam,úgy tűnik,nekem ez csak havonta egyszer megy:)

Jól vagyunk!A napok gyorsan telnek,már 1,5hete nem gyújtottunk be,de szombat óta megint fűtünk,én szeretem.Olyan jó meleget csinálni a nagy csempekályhánkba,odakucorodni,Kornélnak mesét olvasni.Szeretem az őszt,telet,de csak januárig,ahogy eltelnek a várva várt ünnepek,már a tavaszt várjuk.

Kornéllal dekoráltunk kicsit őszi hangulatot,próbálom bevonni az én kreatívkodásomba,hisz én  minden évben dekorálok.Bár ez most nem sikerült valami jól,kis kosárba dísztök került gesztenyével,a konyhába meg kartonból tökfejeket vágtam ki,és a gerendára ragasztottuk.Már tervben vannak,milyen sütiket fogunk készíteni halloween-ra.De ez még odébb van.

Csavargás is megvan,a barátnőimmel sétálunk,bár már ritkábban,mert mi Korival inkább bicajozunk,sokkal jobb,mint mondenhova babakocsival,vagy autóval mennénk,így a sétánál gyorsabb,de mégis levegőzünk.Kori nagyon élvezi.Illetve a barátnőim jönnek,vagy mi megyünk hozzájuk dumcsizni,kávézni.

A legfontosabb hírt meg kihagytam,nagynéni lettem!!!

Öcsémék kislánya Bianka,pont ma egy hete született,3720gramm-al,és 52cm-el!

Szombaton Zoli melóhelyén buli volt,oda mentünk,minden évbe megrendezik,utcabál,de a neve,Gyöngyvirágparádé(gyöngyvirág az utca neve).

Kori nagyon jól viselkedett,sokat evett is,de aludni nem akart,volt ott egy nagy ugrálóvár,és onnan elcsalni nem lehetett,Zoli bent volt vele,nehogy a nagyobb gyerekek"eltapossák".A kaja idén is nagyon finom volt.

A menü:-vaddisznó pörkölt

           -birka pörkölt

           -főtt krumpli,savanyúság

           -szarvas és vaddisznócomb sülve

           -hozzá lilakáposztás saláta

           -áfonyával töltött,és sült alma

           -zöldségekkel rakott palacsinta volt,és nagyon sok,rengeteg sütemény.

Most van a vénasszonyok nyara is,nappal jó idő van,kihasználjuk az időt arra,hogy sokat kint vagyunk a szabadban,és a legjobb móka most a gesztenye szedés.:)

A teraszunk is majdnem kész,jövő nyáron jó lesz ott tölteni az időnket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

17.hónap

2010.09.06. 11:31 - aliz1982

Kicsi fiúkám tegnap betöltötte a 17.hónapot!

1 hónap múlva jön a következő oltás,akkor lesz érlegelés is,de itthon is lemértük a nagyfiút:)

Súly:10800g

Hossz:83cm

11 fogacskája van

17.hónap:

16-18 hónapos gyermek már egyre ügyesebben közlekedik a lépcsőn is, mire másfél éves lesz, kis segítséggel gond nélkül fellépked rajta.-igen,megy ez,nagyon ügyes,félelem érzete egyáltalán nincs:)

Minden bútorra és megmászható dologra fel tud mászni. Próbálja elrúgni és gurítani a labdát, forog, zenére táncol.-pontosan,ebbe a sorrendbe:)

Szaladni még nem tud, de egyre gyorsabban szedegeti a lábait, és nagyon élvezi a kergetőzést. 18 hónaposan néhány lépést hátrafelé is megtesz.-dehogy nem tud:)nem gyorsan lépked mint eddig,hanem igenis szalad,hajlítja a térdeit,hátrafelé menni meg már hónapok óta tud!!!

Segítőkész és együttérző: ha látja, hogy valaki szomorú, vigasztalni próbálja. Szereti csoportokba rendezgetni a játékait. A különböző műszaki cikkeken, játékokon csavargatja és nyomogatja a gombokat, és megtanulja fel- és lekapcsolni a villanyt. A könyvekben már nem csak a képek, hanem a versikék és a mondókák is érdeklik. Nagyjából kettő-öt sor terjedelemig tud figyelni. A dalokat próbálja hallás után dúdolni. Akárhányszor is képes ugyanazt a könyvet végiglapozni.-igen,nagyon szeret játszani,pakol ki-be,csavargat,teker,amit apától lát,mindent leutánoz,együtt szerelik az autót,felismeri,és használni próbálja a villáskulcsot,stb.a villanykapcsolót nem éri el,de ha felemeljük,akkor igen,lekapcsolja,és fel,de ezt is réges rég tudja:)a mesekönyveket nagyon szereti.

Az egyszerűbb ruhadarabokat megpróbálja egyedül levenni.-igen,ha megyünk fürcsizni,akkor próbálja magát vetkőztetni:)

A gyerekek szókincsében - ahogy egyéb területeken is - nagyon nagy lehet a különbség. Meg kell jegyezni, hogy a nemek közötti különbségek is jellemzőek. A lányok sokszor néhány dolgot előbb csinálnak, mozgékonyabbak. Másfél éves korukra átlagosan nyolc szót ismernek, de vannak olyanok is, akik akár 40 szót is használnak, esetleg két szót egymás mellett ("baba ül", "anya baba", "baba hamm").-na lássuk,Kori szépen beszél a maga babanyelvén,egész nap magyaráz.Időközönként egy-egy új szót elsajátít,majd úgy csinál,mint aki elfelejti.A védőnőnk szerint ez nem baj,meg az se,hogy szinte csak a babanyelvén beszél,mert sok baba elraktároz mindent a fejecskéjébe,és majd hirtelen,nem szavakban,hanem mondatokban elkezd majd beszélni,ezt valószínű Kori így fogja csinálni,lemaradva egyáltalán nincs.Mindent megért amit mondunk neki,pl.hozd ide a labdát,üljél le,stb.nem sorolom,mindent ért.A kedvenc szavai a cica,vau,hamm,nyam-nyam,anna,apa,baba.

A lényeg,kisfiúnk szépen,korának megfelelően fejlődik,sőt sokszor korához képest többet tud.Napközben egyszer alszik,délután másfél-két órát,éjjel is szépen alszik.IMÁDJUK!!!

 

Új fogacskák!

2010.09.03. 20:06 - aliz1982

Kornélkám két új fogacskát növesztett,szegénykém szenved a kisörlőkkel nagyon:(mindíg mondom neki,hogy "tudom fáj,de mindíg egyre kevesebb fogacska van hátra"

A 10-11-et ma vettem észre,eddig nem engedte megnézni,lehet már pár napja kibújtak,de én a mai napra dátumozom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása