Ennyi idős vagyok

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2 éves leszek

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Kornél és Mi!

Sziasztok! 2009.április 05-én megszületett a kisfiúnk Kocsis Kornél! Párommal nagyon szeretjük egymást, mindenünk a kisfiúnk!

disney glitter
Disney
Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow
Glitter Graphics

Disney Glitter

widgeo.net
nori.at banner

Utolsó kommentek

  • aliz1982: Köszi Móni! Hát igen,sajnos cumifüggő a kis manóm:) (2009.11.01. 22:32) Halloween!
  • moniqua: Nagyon édes Kornél a mellénykébe!!!!! Cumi nélkül még nem is nagyon láttam róla fotót! :) (2009.11.01. 15:43) Halloween!
  • Bambi1978: Látom, már Kornél is ügyes tud "kutyázni" négykézláb. :)) aranyos nagyon!! (2009.10.26. 19:47) Esti képek!
  • Dujv: Jaj, Alíz! Én olyan jót nevettem ezen! :o))) Édes lehetett Kornél a spenót köpködés közben! Mi még... (2009.10.24. 20:34) Anya!!!!!!!!!Ez nem jó!
  • Utolsó 20

Szavak:)

2011.02.03. 15:09 - aliz1982

Lemaradt a 21.hónapos statisztikám is,pedig van benne változás,Kori lassn,de elkezd beszélni,most a héten már 22.hónapos lesz,majd akkor leírom miket tud.

Kicsikém mindent a korához képest tud,vannak dolgok,amit még nem is kéne tudnia,de Ő tudja:)majd írok a22 hós bjegyzésnél,de ami a lényeg,elkezd beszélni lassan,sok kora beli gyerkőc ennyi idősen már szépen karattyol,de Kori sincs ezzel lemaradva,ráér három éves koráig,védőnőnk szerint majd ha oviba megy,soj mindent akkor fog megtanulni a társaitól.De Kori végre elkezdett napról napra új szavakat mondani,amire már nagyon vártunk:)minden nap szinte elkezd a semmiből utánozni minket,amit eddig ugye nem tett,az első szavait használta,meg azt a karattyolást,amit mi nem értettünk:)

A lényeg,napról napra változik a szókincse,rendeltetés szerűen használéja is őket,és olyan édes hangja van,imádom:)

Miket mond?Lássuk!

A régi szavaiból több van:mama,cica,vauvau(ez a kutya),anya,tutú(ez az autó),poci(a hasa),apa

Újak:apuci,budi(wc)nem tudom honnan tanulta,kuka,po(pohár),puki(a kukoricadarás kukac),bijja(villa),ajjaj,hamm,nyaminyami

Remélem nem hagyok ki semmit.

Ja,tegnap óta tejet iszik,reggel és este!!!

Ez nagy szó,nagyon féltem/lek ettől a tej témától,egyszer 16 hónapos korában kapott,mert sajna elfelejtettem,hogy nincs már itthon tejital,és valamit adnom kelltett,így bolti tejet kapott felesbe,amitől hasmenése lett,akkor nem is akartam neki adni,még korainak tartottam,és a hasmenés is megijesztett,így nem is akartam nagyon két éves koráig tejet adni.Sok tejterméket eszik,rengeteget,már 8 hónapos kora óta,nem értettem,miért volt a hasmars 16 hósan a tejtől,de biztos a gyomra még nem tudta megemészteni.

Tegnap viszont elérkezettnek láttuk két hónap híján 2éves kora előtt a tejivást,így megpróbáltuk reggel a tejcsit,nem higítva,csak picit cukrosan,azt mondják csak az igazi házi tejet kell felesbe adni,és forralva a boltit nem,nem is ez a lényeg,hanem hogy elfogadta,és eddig nincs baja tőle,semmi!!!Hurrá!Most még a gyerekitala el sem fogyott teljesen,de szerintem még majd oda adom neki,aztán már nem veszünk,furcsa,de örülök is!

Szerette nagyon,1 éves korától junior italt ivott Mildibét,és Milupát,de most már tejcsi van!Na jól kiveséztem:)

Kedden végre a kertünkbe felfedezte egy fekete rigó az etetőnket,sok van kirakva a fákra,de a rigó földről eszik,így tettünk ki neki a fűre kaját,és csipegetett,egész nap itt volt a madár,Korival állandóan az ablakba kellett lenni,nézni a madarat,és mindent ki akart vinni neki enni,ami a kezébe került.Vitte volna a májkrémet,ropit,kekszet,szalámit.

Mostanában fedezte fel,hogy szeret tv-t nézni,eddig nem kötötte le,csak csecsemő korában a reklám,semmi mesét nem szeretett nézni,most eljutottunk odáig,hogy 5 percet elüldögél a mese előtt,a zenét imádja.

Boldog Karácsonyt!

2010.12.24. 00:53 - aliz1982

Minden Kedves Olvasónknak,nagyon Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Békességet,boldogságot,csengőszót és gyertyalángot!

Ajándékot,szeretetet s mindent,ami fontos neked!

Ajtód elé fehér bársonyt:Békés,boldog,szép karácsonyt!

Készülődés

2010.12.17. 00:19 - aliz1982

Korikám jól van,néha még szívni kell az orrát,de ez már a maradék.Szegénykém nagyon megszenvedte ezt a náthát,amikor eddig náthás volt,két,három nap alatt túl volt rajta,most egy hét volt.Végül orvoshoz nem vittem,a barátnőm,akitől elkaptuk ezt a nyavalyát,volt a doktornőnél,de annak is azt mondta,amíg nem lázas ne vigyük,mert hányós-hasmenéses járvány van,így ugyanazokat a gyógyszereket adtam neki,amit azelőtt ajánlott,kapta a Nurofent,Cebiont,Béres cseppet(ezt ősz óta adom neki,szüneteket tartok közte),de új vitamint akarok majd adni,valami multivitamint,kapta még napi egyszer a Fenistil cseppeket,meg picit köhögött,így a Stodal szirupot,ami segített,nem köhög már.Szóval jól van a Drágám,bár nem volt egyszerű ez a betegség,szombaton nagyapámnál voltunk disznóvágáson,nekem nagyon sokat kellett segítenem,nem tudtam vele lenni annyit,mint Zoli,meg a betegség is rá tett,és sírt majdnem egész nap,úgy sajnáltam,aztán Zoli haza jött vele,csak vacsira jöttek vissza,de annyira aggódtam,állandóan telefonáltam mi van vele,hiányzott nagyon,alig evett-ivott,hétfőn úgy volt viszem a dokihoz,de szerencsére semmi sírás nem volt,meg is gyógyúlt,lehet én hiányoztam neki,ahogy újra hétköznap lett,vissza állt a rend,nem sír.Sokat eszik,és iszik is.Úgy hogy jól van.

Ma kezdtük a sütést karácsonyra,nagyon segített,vagyis inkább az evésben,ma mézeskalácsot sütöttünk,nagyon ízlett neki.A héten az aprósütiket sütjük,ami el áll jövőhétig,aztán jövőhéten a krémeseket,meg a bejglit,illetve a kajcsit.

Nagyon ügyes,tényleg,nem győzöm kapkodni a fejem,milyen ügyesen fejlődik:)

Újdonságok:-megtanult önállóan fogat mosni (én mostam eddig neki) és élvezi:)

                -megtanult férfiasan kezet fogni:)apája tanította,most mindenkivel kezet fog:)

                -engem anyának hív végre,és nem anának!

                -megtanulta megszámolni az ujjacskáit,én számolok,ő mutatja a kis kezén az ujjait szépen sorba:)

                -próbálja a nevét is kimondani hogy Korika,ő úgy mondja Karika:)

Végül pár kép:

Mézeskalácsok(idén először lettek a legszebbek,és legfinomabbak):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikulás

2010.12.08. 00:17 - aliz1982

Nálunk is járt a Mikulás,vasárnap jött felénk,így jobb volt,mert apa nem melózik,és így tudtunk együtt télapózni,jöttek a mamák is.Sok-sok csokikát kapott Kori,de együtt esszük meg azokat,ő inkább a kekszeket,ropit,a sok gyümit eszegeti.Kapott tőlünk Legot,nagyon szereti,jó játék nagyon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kornél 20 hónapos

2010.12.08. 00:02 - aliz1982

Kisfiam vasárnap betöltötte a 20.hónapot,hihetetlen!

Nem győzöm elégszer említeni,milyen csoda egy kisember,napról-napra nő,fejlődik,ügyesedik,tanul!

Lássuk,mit írnak a 20hónapos gyerekekről,a kérdések a 19.hónapnál is ezek voltak,de azóta változás volt:

A 19-21 hónapos már totyogó vagy szaladó, azaz megtanul futni, bár még nem tökéletesen. Magától felmegy a lépcsőn, de lefelé még segítségre van szüksége. Egyedül megmossa és megtörli a kezét, szinte teljesen egyedül vetkőzik, bár a gombokkal még nem boldogul.-így van,minden igaz,kivéve,hogy még nem tudja egyedül megmosni a kezét,de ez nem is olyan nagy probléma:)

Megpróbál segíteni a házimunkában: porszívózik, söpör, tereget. A játékában megjelenik az utánzás: ír, főz, vasal. Egyre jobban érdekli a többi gyerek, szívesen van a közelükben, már képes játszani velük, de még osztozkodni nem tud.-igen,továbbra is nagyon kis szorgos,szeret segíteni nekem,bár a porszívó nem haver,de továbbra is a teregetés,mosógépbe pakolás a kedvenc,viszont ügyesen megtanult port törölni:)

Rajzolni nagyon szeret,firkálgat,azt szereti,ha én is odaülök mellé,és együtt rajzolunk,szereti ha cicát rajzolok neki.

Igen,nagyon szereti a gyerekeket,az osztozkodás tényleg nehéz ügy,pont a múlthéten be is bizonyosodott,itt volt barátnőm Bettikével,szeretnek együtt játszani,viszont Bettike kis "nyomulós"ami egyáltalán nem baj,megy Kori után,Kori nem mindíg vevő a játékra,félti a játékait,Bettinek mindíg az kell ami Korinál van,és  hát Ő nem adja,össze is vesznek rajtuk,és hát Kori meg is ütötte Bettikét,amit nem tudtunk kivédeni,mire odaértem,már megütötte,egy autó sarkával:(de gyorsan kibékültek szerencsére.

Kezdi felismerni, ha valami eltér a szabályostól, például, ha a rajzon a babának nincs feje. Ezzel egy időben saját szokásokat alakít ki. Ragaszkodik például ahhoz, hogy mindig ugyanabból a bögréből kapja a tejet, hogy mindig ugyanazon a párnán aludjon. Fontos a rendszeres napirend kialakítása: lehetőleg ugyanabban az időben legyen az étkezés, a séta, a játék, a fürdés. Nem kell hozzá mereven ragaszkodni, de legyen állandóság a napjaiban; ez biztonságot ad neki.-pontosan így van,bár nem ragaszkodik anyira a megszokott dolgokhoz.

Aránylag hosszabb ideig eljátszik egyedül vagy más családtaggal. Kialakul kezdetleges időérzéke, de még nem érzékeli az időtartamot. Ezért amikor nem a szülővel van, a fél napot ugyanolyan hosszúnak érzi, mintha 2-3 napra bíznánk másra.-mindíg is eljátszott egyedül

Sok kisgyerek agresszív lesz ebben az időszakban: üt, csíp, harap, rugdalózik. Minden harag nélkül le kell csillapítani, és elmagyarázni, hogy ez nem helyes, mert a másiknak fájdalmas lehet.-imént írtam,igen sajnos mérgében odaüt a másik gyereknek,sajnos ha nayon mérges,hisztizik,engem is megüt,próbálom magyarázni neki,hogy ezt nem szabad,meg másnak fájdalmat okoz,de eddig,nincs változás.

Ezen kívül,imádja a mesekönyveket,szereti ha olvasunk neki,egyre ügyesebb a beszéddel,sok új szóval bővült a szókincse,de ezeket egyenlőre csak mi értjük,próbálja kimondani őket,símogat,puszit ad,egyedül eszik,iszik,a cumisüveget két napja nem is használjuk,pohárból iszik,vagy a sportos üvegből iszik:)

Végül,rossz hír,Kori tegnap beteg lett,csupa takony szegénykém,legutóbb mikor taknyos volt,két nap alatt meggyógyult,most is ebben bízunk,hisz kapja mindíg a Cebiont,a Béres cseppet,és talán ennek köszönhetően,mára tényleg jobban lett.Láza nem volt,nem köhög,kapja a Nurofent is,meg éjjel nagyon sokat segít a Baby Luuf balzsam,szépen tud aludni.Tegnap nagyon taknyos volt,öklendezett is,amikor szegénynek folyt hátra a torkán,alig evett,ivott,nagyon aggódtunk,ma viszont csak kétszer kellett szívni az orrát,a kedve is jó,mosolygós,evett,és egész nap lőtyölt is:)Nagyon örülünk.


Advent

2010.12.05. 16:29 - aliz1982

Kellemes második Advent vasárnapot kívánunk Mindenkinek,és Boldog Mikulást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Devecsery László: Jön a Mikulás

A Mikulás gyorsan eljő
feje felett nagy hófelhő.
Rénszarvasok húzzák szánját,
hó csipkézi a bundáját.

Kövér puttony van a vállán,
hópihe ül a szakállán.
Mikor hozzád megérkezik,
cipőd sok-sok jóval telik.

Hull a hó, nézd, odakint,
a Mikulás néked int.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advent

2010.11.28. 23:45 - aliz1982

Minden kedves olvasónknak,kellemes első Advent vasárnapot kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kibújt a 16.!

2010.11.28. 23:33 - aliz1982

Kicsikémnek tegnap vettük észre,hogy kibújt a következő fogacskája,jól belelendült,de már csak 4 db hiányzik,szuper!

Képek,csak úgy:)

2010.11.25. 00:03 - aliz1982

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kornél evőkéje végre megjavult!Annyira jó érzés,mert már annyit aggódtam.Nem mindent eszik(de azért sokfélét), amit eszik,abból jó sokat.Este megmértük,és hihetetlen volt,ma két hete voltunk méricskén,és azóta 290g-ot hízott,ez jó,sőt nagyon jó!!!Azelőtt 90g-ot hízott egy hó alatt.Nagyon örülök!

Már készülünk az advent első hétvégéjére,ma dekoráltunk,végülis három nap van addig!

A dekor nagyjából ugyanaz,mint tavaly,a koszorú még nincs kész,azt majd hétvégén.

Olyan jó volt dekorálni,Kori már nagy,és segít,más mint eddig,élvezettel segített,hozta nekem a gömböket:)IMÁDOM!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesznek még díszek:)

 

 

 

 

 

 

 

15.fogacska

2010.11.19. 00:08 - aliz1982

Korikának tegnap,rövid szünet után kibújt a 15.foga,már nem sok van.Különösebben nem viseli meg,nem nyűgösebb,egyedül a kakiból tudom,ha jön a következő fogacska.

Jól vagyunk,a blogra,meg másra sincs sok időm,nem is hiszem,hogy ennyire nincs időm netezni mostanság,pedig de,Kori nagyon örökmozgó,aktív gyerkőc,eljátszik egyedül is a kedvenc játékaival,de nekem segíteni jobban szeret.Mindenhol ott van,kis drága,segít nekem a házimunkában,továbbra is a mosógépbe pakolás a kedvence,és olyan nagy élvezettel csinálja:)de amúgy mindent,látszik,hogy szeret segíteni,ennek én csak örülök.Olyan jól elvagyunk,imádom!Beszélgetünk,nevetgélünk,játszunk,mesét nézünk együtt,és sokat hancúrozunk,és olyan jól esik,mikor megpuszil,megsímogat,viszonozza a szeretetet.

Mindíg le kell valamivel foglalni,olyan nincs,hogy nem csinálunk semmit:)rajzolni szeret nagyon,meg a só-liszt gyurma nagy sikert aratott a múltkor,szeret gyúrmázni,eddig ételfestékkel színeztem,de azt hiszem be kell szereznünk egy rendes,igazi gyurmát.Nagyon kis kreatív,remélem rám ütött az ügyességben,meg amúgy is:)))

Az evőkéje kezd helyre állni úgy néz ki,továbbra is csak azt akarja enni,amit ő akar,de legalább mennyiség az van.

Játszótárs is van mindíg,a barátnőm mindíg jön Bettikével,meg mi is megyünk,szinte eltelik a délután ezzel.Várjuk már a havat,hogy tudjunk szánkózni menni,meg hát nekem nincs ünnep hó nélkül,remélem mikulástól,szilveszterig lesz bőven,aztán jöhet a tavasz:)

Jövőhéten advent első vasárnapja lesz,készülünk már a szokásos díszekkel,ami a dekoráláshoz kell,jövőhéten szerintem a helyükre kerülnek,nagyjából a dekor az lesz mint tavaly,az adventi koszorú mindíg más,még nem találtam ki milyen legyen.A karácsonyi süti,aprósüti,menü is megvan,(nem lehet elég korán kezdeni)de én így szeretem,apránként már vásárolom a cuccokat,az ajándékokon meg még törjük a fejünket.

 

Rossz evőke!

2010.11.10. 18:59 - aliz1982

 

Kori jól van,nagyon ügyes fiúka,a kedvence a motorozás lett,nagyon ráérzett az ízére,és most már le is ér a lába,tudja hajtani magát,közben meg megy a brummm-brummm.A szókincse is gyarapszik,utánozza a szavakat amit mondunk neki,ezt eddig nem csinálta,de általában az utolsó szótagot mondja mindig,pl. a kuka nála "ka" a kanna "na":)))

Minden nap járunk játszótérre a barátnőmmel és Bettikével,most két napot szakadt az eső,tegnap ők jöttek,a mi mentünk hozzájuk,a gyerekek nagyon szeretik egymást,imádnak együtt játszani,Bettike 8 hónapos,így sokat tanul Koritól.Ma voltunk a védőnőknél,nem járunk ilyen sűrűn,egy hónapja voltunk,de ma megint mentünk,mert az van,hogy pénteken mikor jött a védőnő,meséltem neki,hogy Kori étkezése nagyon megváltozott,vannak napok,mikor nagyon sokat,szépen eszik,és vannak hetek,mikor semmit,vagyis csak pár falatot,és csak egyfélét,amihez épp kedve van.Nagyon aggasztott a dolog,már bőgtem is,miért nem eszik.A védőnőnk mindig nyugtat,azt mondta,ebbe a korba nagyon sok gyerek lesz válogatós,rosszul evő,ami később változni fog,meg az oviban is eltanulja majd,de mivel látta hogy nagyon aggódok,mondta ma menjünk be,leméri,és kérünk a doktornőtől beutalót vérvételre,megnézzük nem e vérszegény,hozzátette,hogy szerinte nem az,eleven,kis rosszcsont,nem sápadt stb.de nézzük meg,így ha kiderül semmi baja,akkor tényleg csak idő és várni kell,majd enni fog.Szombattól kezdve viszont megint eszik,sokat is,a súlya nem csökken,nem stagnál,hízik szépen,így most mégse terheljük evvel a vérvétellel,ha netán adódik még ilyen,hogy nem eszik,esetleg beiktatjuk majd a vérvételt,de reméljük nem kell,és megjavul az evőkéje.

Súlya 10,71kg,a hossza továbbra is 82cm.

Készülődünk a karácsonyra is,nemsoká advent,lefoglal ez is,már fejben tervezgetem a dekort,a sütiket,kajákat,közben Korival is sok mindent csinálunk,együtt játszunk,rajzolunk,a mai időtöltés só-liszt gyurmázás volt,nagyon élvezte,mindig ki kell valami programot találni.Én meg karácsonyi falucskát csináltam,még szárad,meg majd festeni kell,kicsit bénácska lett

súly:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

magasság:

Kornél 19 hónapos

2010.11.05. 12:39 - aliz1982

A hónapok úgy telnek,hogy észre se vesszük.Az én kisbabám gyönyörű,okos,ügyes kisgyerekké vált,imádjuk.

A napok is gyorsan telnek,jó az idő is,majd nem minden nap kijutunk a játszótérre is,Kori nagyon szeret kint lenni,a kedvence a csúzdázás.

19.hónap

A 19-21 hónapos már totyogó vagy szaladó, azaz megtanul futni, bár még nem tökéletesen. Magától felmegy a lépcsőn, de lefelé még segítségre van szüksége.

tud futni,már régebb óta,tényleg nem tökéletesen,hanem mondhatom úgy,hogy gyorsan jár,ez a futás.A lépcsőn felmegy-lejön,állva,segítség nélkül.

Egyedül megmossa és megtörli a kezét, szinte teljesen egyedül vetkőzik, bár a gombokkal még nem boldogul.

nem tudja még egyedül megmosni a kezét,vetkőzni viszont annál inkább tud,főleg ha fürödni mennek apával,viszi a türülközőjét,és elkezd vetkőzni.Legtöbbször ruhástól menne a kádba,annyira szeret fürödni,és nincs idő levetkőzni:)

Megpróbál segíteni a házimunkában: porszívózik, söpör, tereget. A játékában megjelenik az utánzás: ír, főz, vasal.

igen,élvezettel segít bepakolni,kipakolni a mosógépet,segít teregetni,mosogatógépet segít bepakolni:)

Egyre jobban érdekli a többi gyerek, szívesen van a közelükben, már képes játszani velük, de még osztozkodni nem tud.

igen,imádja a gyerekeket!!!a játékait elveszi attól a gyerektől,aki épp játszik vele.

Kezdi felismerni, ha valami eltér a szabályostól, például, ha a rajzon a babának nincs feje. Ezzel egy időben saját szokásokat alakít ki. Ragaszkodik például ahhoz, hogy mindig ugyanabból a bögréből kapja a tejet, hogy mindig ugyanazon a párnán aludjon. Fontos a rendszeres napirend kialakítása: lehetőleg ugyanabban az időben legyen az étkezés, a séta, a játék, a fürdés. Nem kell hozzá mereven ragaszkodni, de legyen állandóság a napjaiban; ez biztonságot ad neki.

igen,így van

Aránylag hosszabb ideig eljátszik egyedül vagy más családtaggal. Kialakul kezdetleges időérzéke, de még nem érzékeli az időtartamot. Ezért amikor nem a szülővel van, a fél napot ugyanolyan hosszúnak érzi, mintha 2-3 napra bíznánk másra.

igen

Sok kisgyerek agresszív lesz ebben az időszakban: üt, csíp, harap, rugdalózik. Minden harag nélkül le kell csillapítani, és elmagyarázni, hogy ez nem helyes, mert a másiknak fájdalmas lehet.

bánatomra előszeretettel engem pofoz,ha épp mérges:(

Ebben az időszakban támad föl a gyermek érdeklődése a nemi szerve iránt, és szívesen játszik vele. Nem szabad dühösnek lenni emiatt, de minden esetben célszerű valamiféle egyéb tevékenység irányába terelni az érdeklődését. Amennyiben nyilvános helyen csinálja, meg kell próbálni megértetni vele, hogy ez semmiképpen sem mások szeme elé való.

háát,itt még nem tartunk

 

Ősz

2010.10.25. 23:50 - aliz1982

Rég nem írtam sajnos,az örökmozgó kismanóm mindíg lefoglal:)

Jól vagyunk,Kori tényleg örökmozgó,egész nap jár,kel,meg sem áll,sokszor sajnos ennie sincs ideje.Nagyon sokat válogat:(pedig olyan jó evő volt kissebb korában.Vannak napok,mikor alig eszik,és vannak napok,mikor rengeteget.Csak a fogzásra tudom fogni,mivel a védőnő szerint nincs baja,szépen hízik is.Ha nem evős napja van,sajnos csak a joghurt,krémtúró,gyümölcs megy,ja meg a gyerekital,de ez is több,mint a semmi.A rendszerek megvannak az étkezésekben,de ilyenkor nem értem én,miért nem eszik,csak csipeget,meg mindent köp kifele,ha jobb napja van,akkor hihetetlen mennyiséget eszik,például ilyenkor reggel,mikor felkel megiszik 250-300ml gyerekitalt,tízóraira megeszik 2szelet kenyeret szalámival,vgy zsemlét,kiflit,kalácsot,és még gyümit is,a nap többi részében sincs gond az evéssel.

Remélem,a védőnőnk is azzal vígasztal,hogy az oviban sokat változnak a gyerekek,eltanulnak egymástól sok mindent,na majd látjuk.

Nagyon ügyes,okos,nagyon sokat magyaráz,és már nem csak a hagyományos baba,mama szavakat,meg a babanyelvet,mindent próbál utánunk mondogatni,nagyon szereti a mesekönyveket,szereti ha olvasunk neki,szereti a zenét,nagyon-nagyon:)táncizik rá,rázza a fejét,mint eg rocker:)

felismeri a legtöbb háziállatot a meséskönyvben,a testrészeit mutatja,mi hol van,ezt már régebb óta tudja,nagyon szeret nekem segíteni a házimunkában,nagyon tud rosszalkodni is,nagyon akaratos,szóval rengeteg mindent tud,valamit tuti ki is hagytam:)

A napjaink jól telnek,ha dolgom van,szépen eljátszik egyedül,vagy segít nekem,de általában együtt játszunk,és különböző programokat csinálok neki,a sétákon,biciklizésen,játszóterezésen kívül.Mindenbe próbálom bevonni,együtt rajzolunk,sütünk-főzünk,annyira szereti csinálni,mint én!

Készülünk már nagyon az ünnepekre is,a héten,meg a múlthéten tököt faragtunk,nagyon ügyesen kanalazta a tök belselyét,olyan jó,hogy már ő is tud a tökfaragásban segíteni:)

pár kép,mindenféle:

Halloween tök

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

játszóterezés:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalácsom,mindíg ezt sütöm,nagyon finom,Kori is szereti tízóraira:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másfél év!

2010.10.05. 15:03 - aliz1982

Kornél ma másfél éves lett,annyira hihetetlen,olyan nagyfiú már!

Már jól van,nem beteg,két nap alatt meggyógyult,nagyon jó,úgy látszik elég erős az immunrendszere,de ősszel,és télen,tovább adom neki a vitamint.

Ahogy meggyógyult,mi lettünk betegek,már csak köhögünk.

Ma megkapta Kori a 18.hónapos védőoltást,kis hős,annyira ügyi volt,nem sírt,csak akkor mikor megszúrták,aztán mintha mi sem történt volna,úgy el volt.Büszke vagyok rá,a súlya is jó,a magasságát elmérték,de sebaj.Nem ott mérték mint eddig,mert nem akart lefeküdni,így állva a nagy gyerekek magasságmérőjénél mérték,a lába nem volt függőlegesen ott,ahol lennie kellene amikor mérik,mi itthon megmértük,85cm.

 

18 hónapos baba fejlődése

Súly:10,62 kg

Magasság(elmérve):82 cm

Fogak száma:14 db

 

 

 Másfél éves babád mozgásfejlődése egyre inkább biztosabbá válik. Úgy tűnhet, hogy nincs lehetetlen számára. Mindent kipróbál a lehető legtöbb módon és mindenhová felmászik, próbára téve így türelmedet és tűrőképességedet.-igen,így van

Előkerülhetnek a labdák! Nagyon jól és viszonylag hosszú ideig képes elszórakoztatni magát velük. Energiái a tetőfokra hágnak. Nem érdemes harcolnod ellene, inkább próbáld meg kifárasztani (fogócska, bújócska, tánc, a lényeg, hogy sokat mozogjon), hogy Te is tudj kicsit pihenni. Így persze nagyon sok konfliktustól is megkímélitek magatokat. -nagyon szereti a labdát,ügyesen dobja,rugja.A fogócskázás is nagyon jó játék,hatalmasakat nevet közben.

Emlékezete olyan szintre lépett, hogy már tudatában van annak is, hogy ha egy tárgy eltűnik a szeme elől, az akkor is van valahol, ha nem is látja. Jól tudod fejleszteni, ha ilyen játékot játszotok. Élvezni fogja a közös keresgélést és a sikerélményt.-igen,emlékszik ám,főleg ha valami rosszaságot csinál,és próbáljuk elterelni a figyelmét,akár fél óra múlva is,tudja,mit hagyott abba:)mivel foglalkozott azelőtt:)

Beszédében megjelenhet az első fontos kérdés: „Mi ez?”. Ez a kérdés az információgyűjtést segíti. Elég gyakran idegesíthet, hogy ezerszer rákérdez ugyanarra, de hidd el, fejlődését segíted, ha ezeregyedszer is elismételed. Ő is sokat fogja ismételni és így rögzíti, majd megfelelően használja is. Ilyenkor különösen kedvelik a rövid és egyszerű mondókákat is. Persze könnyen meg is tanulják. Jókat vidulhatsz majd az esetlen kis szavacskákon és a behelyettesítéseken. Ideje, hogy elkezd felírogatni mit, hogyan mond, és mire használja a különböző szavakat.-a "mi ez"korszak még nem érkezett el,de felkészültünk már rá:)már nagyon várjuk,hogy elkezdjen szépe beszélni,a mondókákat szereti,mutogat közben,a mese,a mesekönyv ,meg mostanában kezdte el érdekelni,mindig ő maga hozza a mesekönyvet,hogy meséljünk,akár egymás után 20-szor is:)

Akarata is határtalan. Néha úgy érezheted, nem bírod tovább, a gyereked iszonyatosan szófogadatlan és nem tudod, mi lenne erre a jó megoldás. Segít, ha mindig egyértelműen és világosan tudatod Vele a határokat, amik még Számodra is elfogadhatók. Ez persze nem fog mindig gördülékenyen menni, de ekkor emlékeztesd, hogy ezt már megbeszéltétek, és arra szeretnéd kérni, hogy tegye azt, amit kell, és elvársz Tőle. A dicséret ösztönzőleg hat Rá, dicsérd meg, ha valamit ügyesen, okosan csinált. Ha valami butaságot csinál, akkor se Őt minősítsd, hanem csak azt, amit csinált, tehát magát a cselekményt: „ez buta dolog volt”.-nagyon akaratos,nem is tudom kire ütött:))-és igen a dícséret sose marad el.

Játéka is egyre színesedik. Építi és lerombolja a tornyokat, húzza a kiskocsit, könyveket lapozgat, ha feléri a kilincset, kinyitja az ajtót, egyre többet rajzol. Nagy mérföldkőként jelenik meg a szerepjáték egy egyszerű formája, mikor már bármiféle tárgy lehet az, aminek gondolja. Szóval ne lepődj meg, ha esetleg a kocka, ami az előbb még a torony alkatrésze volt, hirtelen autóvá vagy hajóvá „változik”. Ezeknek a játékoknak a képzelőerő áll a hátterében, ami egyre gazdagabb és összetettebb lesz az évek során. Ezekkel a játékokkal nem csak kreativitását fejleszti, hanem motorikus készségeit is.-igen,minden igaz

Még mindig szívesebben játszik a másik gyerkőc mellett, mint vele. Ez annak a következménye, hogy világképében még Ő áll a középpontban, és elvárja, hogy mindenki Rá figyeljen, hiszen Ő a középpont. Ehhez a gondolkodásmódhoz kapcsolódik az egymás mellett játszás közben megjelenő agresszivitás. Ezzel nem ártani akar, csak félti és vigyáz minden játékára. Büntetni ezért nem szabad, hiszen Ő van a középpontban. Próbálkozz inkább kedves ráhatással: „nagyon fog örülni a kislány, ha megmutatod neki a macidat”. Ha mégsem megy, ne ess pánikba, ez az időszak is el fog múlni, és később élvezni fogja a többi gyerek társaságát, a közös játékokat. -pontosan

továbbá:
fut,szalad
lépcsőn önállóan közlekedik,nem mászva
szeret apának segíteni az autószerelésben
kezeli a távirányítót,mobiltelefont,villanykapcsolót
egész nap beszél a saját nyelvén
innivalót gyönyörűen issza pohárból,egyedül eszik,de nem evőeszközzel
imád pancsizni,próbálja magát levetkőztetni

 

Nátha:(

2010.09.29. 10:27 - aliz1982

Kicsi fiam beteg lett:(Annyira útálom ha beteg,nagyon sajnálom:(

Hallottam,hogy járvány van felénk,de én azt hittem,mi megússzuk,nem is vittem sok ember közé,de úgy látszik benne van a levegőben.Szerencsére nem sűrűn beteg(kopp-kopp)ez a harmadik megfázása,de olyan rossz látni,hogy nem kap az orrocskáján levegőt.Hajnal 5-kor arra keltünk,nagyon sír,sírt,csak sírt.Bedugult az orra,nem kapott levegőt.

Most szívjuk neki állandóan,kapja a Nurofent,az orrcseppet,és a Cebion c-vitamin cseppeket,láza nincs.

Hihetetlen!

2010.09.28. 13:23 - aliz1982

Kornél fogai roham tempóban bújnak kifele:)

Ma megnéztem neki,mert tegnap is,meg ma is,egész nap a szájában volt a keze,és kint van a 13.14. is,ráadásul ezek már a szemfogai.Ha így halad,még idén kibújik az összes!!!

Finomságok!

2010.09.23. 19:36 - aliz1982

Nem nagyon szoktam feltenni képet,de most miért ne?!

Az egyik hobbim a sok közül,a sütés-főzés,nagyon jó érzés,ha a család mindíg megdícsér:)

Most,hogy hűvösebb az idő,többet sütünk,amiben Kornél természetesen segít.

Kornél kedvence,sütőtök,természetesen én sütöttem:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túrós-sajtos pogácsa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A teraszunk lassan kséz,én kis kertet csinálok elé,ami majd teljes pompájában nyáron lesz talán.Elkeztem a gyomot írtani,ásni,és ültetni.A sziklakert mellett lesz a kert,jól fog kinézni szerintem.

Erica Carnea,és Árvácska:                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.fogacska!

2010.09.21. 22:34 - aliz1982

Az előbbi bejegyzésbe lemaradt,hogy Korinak tegnapra kibújt a 12.fogacskája!

Egy kicsit...

2010.09.21. 22:31 - aliz1982

írok,már jó rég írtam,úgy tűnik,nekem ez csak havonta egyszer megy:)

Jól vagyunk!A napok gyorsan telnek,már 1,5hete nem gyújtottunk be,de szombat óta megint fűtünk,én szeretem.Olyan jó meleget csinálni a nagy csempekályhánkba,odakucorodni,Kornélnak mesét olvasni.Szeretem az őszt,telet,de csak januárig,ahogy eltelnek a várva várt ünnepek,már a tavaszt várjuk.

Kornéllal dekoráltunk kicsit őszi hangulatot,próbálom bevonni az én kreatívkodásomba,hisz én  minden évben dekorálok.Bár ez most nem sikerült valami jól,kis kosárba dísztök került gesztenyével,a konyhába meg kartonból tökfejeket vágtam ki,és a gerendára ragasztottuk.Már tervben vannak,milyen sütiket fogunk készíteni halloween-ra.De ez még odébb van.

Csavargás is megvan,a barátnőimmel sétálunk,bár már ritkábban,mert mi Korival inkább bicajozunk,sokkal jobb,mint mondenhova babakocsival,vagy autóval mennénk,így a sétánál gyorsabb,de mégis levegőzünk.Kori nagyon élvezi.Illetve a barátnőim jönnek,vagy mi megyünk hozzájuk dumcsizni,kávézni.

A legfontosabb hírt meg kihagytam,nagynéni lettem!!!

Öcsémék kislánya Bianka,pont ma egy hete született,3720gramm-al,és 52cm-el!

Szombaton Zoli melóhelyén buli volt,oda mentünk,minden évbe megrendezik,utcabál,de a neve,Gyöngyvirágparádé(gyöngyvirág az utca neve).

Kori nagyon jól viselkedett,sokat evett is,de aludni nem akart,volt ott egy nagy ugrálóvár,és onnan elcsalni nem lehetett,Zoli bent volt vele,nehogy a nagyobb gyerekek"eltapossák".A kaja idén is nagyon finom volt.

A menü:-vaddisznó pörkölt

           -birka pörkölt

           -főtt krumpli,savanyúság

           -szarvas és vaddisznócomb sülve

           -hozzá lilakáposztás saláta

           -áfonyával töltött,és sült alma

           -zöldségekkel rakott palacsinta volt,és nagyon sok,rengeteg sütemény.

Most van a vénasszonyok nyara is,nappal jó idő van,kihasználjuk az időt arra,hogy sokat kint vagyunk a szabadban,és a legjobb móka most a gesztenye szedés.:)

A teraszunk is majdnem kész,jövő nyáron jó lesz ott tölteni az időnket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

17.hónap

2010.09.06. 11:31 - aliz1982

Kicsi fiúkám tegnap betöltötte a 17.hónapot!

1 hónap múlva jön a következő oltás,akkor lesz érlegelés is,de itthon is lemértük a nagyfiút:)

Súly:10800g

Hossz:83cm

11 fogacskája van

17.hónap:

16-18 hónapos gyermek már egyre ügyesebben közlekedik a lépcsőn is, mire másfél éves lesz, kis segítséggel gond nélkül fellépked rajta.-igen,megy ez,nagyon ügyes,félelem érzete egyáltalán nincs:)

Minden bútorra és megmászható dologra fel tud mászni. Próbálja elrúgni és gurítani a labdát, forog, zenére táncol.-pontosan,ebbe a sorrendbe:)

Szaladni még nem tud, de egyre gyorsabban szedegeti a lábait, és nagyon élvezi a kergetőzést. 18 hónaposan néhány lépést hátrafelé is megtesz.-dehogy nem tud:)nem gyorsan lépked mint eddig,hanem igenis szalad,hajlítja a térdeit,hátrafelé menni meg már hónapok óta tud!!!

Segítőkész és együttérző: ha látja, hogy valaki szomorú, vigasztalni próbálja. Szereti csoportokba rendezgetni a játékait. A különböző műszaki cikkeken, játékokon csavargatja és nyomogatja a gombokat, és megtanulja fel- és lekapcsolni a villanyt. A könyvekben már nem csak a képek, hanem a versikék és a mondókák is érdeklik. Nagyjából kettő-öt sor terjedelemig tud figyelni. A dalokat próbálja hallás után dúdolni. Akárhányszor is képes ugyanazt a könyvet végiglapozni.-igen,nagyon szeret játszani,pakol ki-be,csavargat,teker,amit apától lát,mindent leutánoz,együtt szerelik az autót,felismeri,és használni próbálja a villáskulcsot,stb.a villanykapcsolót nem éri el,de ha felemeljük,akkor igen,lekapcsolja,és fel,de ezt is réges rég tudja:)a mesekönyveket nagyon szereti.

Az egyszerűbb ruhadarabokat megpróbálja egyedül levenni.-igen,ha megyünk fürcsizni,akkor próbálja magát vetkőztetni:)

A gyerekek szókincsében - ahogy egyéb területeken is - nagyon nagy lehet a különbség. Meg kell jegyezni, hogy a nemek közötti különbségek is jellemzőek. A lányok sokszor néhány dolgot előbb csinálnak, mozgékonyabbak. Másfél éves korukra átlagosan nyolc szót ismernek, de vannak olyanok is, akik akár 40 szót is használnak, esetleg két szót egymás mellett ("baba ül", "anya baba", "baba hamm").-na lássuk,Kori szépen beszél a maga babanyelvén,egész nap magyaráz.Időközönként egy-egy új szót elsajátít,majd úgy csinál,mint aki elfelejti.A védőnőnk szerint ez nem baj,meg az se,hogy szinte csak a babanyelvén beszél,mert sok baba elraktároz mindent a fejecskéjébe,és majd hirtelen,nem szavakban,hanem mondatokban elkezd majd beszélni,ezt valószínű Kori így fogja csinálni,lemaradva egyáltalán nincs.Mindent megért amit mondunk neki,pl.hozd ide a labdát,üljél le,stb.nem sorolom,mindent ért.A kedvenc szavai a cica,vau,hamm,nyam-nyam,anna,apa,baba.

A lényeg,kisfiúnk szépen,korának megfelelően fejlődik,sőt sokszor korához képest többet tud.Napközben egyszer alszik,délután másfél-két órát,éjjel is szépen alszik.IMÁDJUK!!!

 

Új fogacskák!

2010.09.03. 20:06 - aliz1982

Kornélkám két új fogacskát növesztett,szegénykém szenved a kisörlőkkel nagyon:(mindíg mondom neki,hogy "tudom fáj,de mindíg egyre kevesebb fogacska van hátra"

A 10-11-et ma vettem észre,eddig nem engedte megnézni,lehet már pár napja kibújtak,de én a mai napra dátumozom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez+az:)

2010.08.23. 15:05 - aliz1982

Megvagyunk,Kori is jól van,bár néha nyűgös a fogacskák miatt,de ezt leszámítva egy kis tündérke.Élvezzük,hogy Zoli itthon van,múlt héten volt szabin,de mivel nem haladtunk semmivel amivel akartunk,így ezen a héten is itthon van,szuper:)
Építkezni szerettünk volna,de még bele se kezdtünk,mindenki szabin volt,így a tatám házát kellett kipakolni,mert már van rá vevő.Annyi cuccot hoztunk,hogy nem győztem elpakolászni itthon,3 napig csak hurcipáltuk a cuccokat,elég volt.Aztán 20.a volt,nálunk ilyenkor 3-4 napos buli van,így csavarogtunk,Kori nem aludt egy percet sem,estére olyan fáradt volt,hogy a fürdőkádban majdnem elaludt:)Megvettünk azért pár dolgot az építkeztéshez,ablakokat,cement,mész,még kell a homok,tégla,ajtó,burkoló,stb.a kőműves csütörtökön,pénteken,max szombaton jön,és kész is lesz azt mondta,úgy legyen.Ja,vettünk egy autót is, régit lecseréltük,így az okmányirodába is állandóan rohangáltunk stb.

Képek:aug.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kori anyukámmal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kis rosszcsont:)

2010.08.17. 00:00 - aliz1982

Éjjeli szekrényemen:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kori 16 hónapos!

2010.08.05. 11:47 - aliz1982

16-18 hó:

MOZGÁS

Legkésőbb 18 hónapos korára minden egészséges gyermek tud már járni.

igen!

Ügyetlenül szalad,lépcsőn még négykézláb közlekedik,de néha már kapaszkodva,egymás mellé lépve megy.

igen,nekünk nincs lépcső a lakásba,de a barátnőméknél van,soha nem volt módja gyakorolni a lépcsőzést,de kapaszkodás nélkül,egyedül lépegetve megy fel a lépcsőn:)ügyes!

A másfél éves gyermek a székre,asztalra felmászik.Játékot visz,húz maga után.

nem kell ehez másfél évesnek lenni,így 16 hósan,sőt hamarabb is ment ez:)

Másfél éves kor táján a jellemző rajzaira a körkörös firka.

igen,15 hósan megtanulta a ceruza rendes használatát:)

A firkálásnak ugyanaz a szerepe,mint a gügyögésnek a beszéd kifejlődésénél.A funkció gyakorlását,a specifikus motorikus készségek elsajátítását szolgálja.A mozdulatok szögletesek,görcsösek szinte a gyermeknek az egész teste együtt mozog a ceruzával.Nem a végeredmény fontos számukra,csak a kezük mozgatása és az ennek következtében megjelenő nyomok jelentenek számukra örömöt.A papír szélei nem határolják be az alkotását,gyakran papíron kívülre csúsznak a vonalak.

BESZÉD

Másfél éves korára a gyermeknek az aktív(azaz használt)szókincse mintegy 10-50 szó.

igen,de azért 50-nél még nem tartunk,legtöbbször a saját babanyelvén beszél,egész nap.

A passzív tudása ennek többszöröse.

igen,mindent megért,versekre,mondókákra ritmusosan mozog,táncizik,együtt működik.

Megjelennek beszédében a kétszavas mondatok.

ezt már nagyon várjuk:)

ÉRTELMI-ÉRZELMI FEJLŐDÉS

Toronyépítésben egyre ügyesebb,már 3-4 kockát is egymásra tesz.

igen

Különböző méretű poharakat,kockákat egymásba rak.

igen

Leveszi zokniát,cipőjét,kabátját.

igen,jó móka ez:)

Egyedül eszik kanállal,de még sok lecsorog.

ajajj:)

Felismeri testrészeit.

igen,szépen megmutatja kérésre hol van a lába,feje,pocija stb.

Hónapról-hónapra azt veszem észre,hogy kisfiam gyönyörűen fejlődik,mindent tud,amit tudnia kell,sőt gyakran többet is,még ez a felsorolás is hiányos.

Képek Kornélkámról!

2010.08.04. 23:41 - aliz1982

Régebbi képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. hajvágás!Olyan cuki így!:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kibújt a 9.fog!

2010.08.04. 19:21 - aliz1982

Úgy látszik,mostanában csak a fogak számát sikerült vezetnem:)többre sajnos nem jut időm.

Nagyon sok minden történt,amióta egy normális bejegyzést nem írtam.Amikor a nagy hűvös idők voltak,akkor be voltunk zárva a lakásba,mindíg esett az eső,alig mentünk valahova,bent játszottunk,én,ha Kori aludt,a házimunka után filmeket néztem,de elteltek a napok,Kori megtanult "rajzolni" is,ami még az irka-firkát jelenti:)ezt nagyon élvezi.Viszont ha az eső épp elállt,akkor kimentünk az udvarra is estig játszani.Programokat mindíg csinálunk a barátokkal,általában nálunk,szalonnasütés,grillezés stb.jól érezzük magunkat.

Kori ma nagyon nyűgös volt,a vérnyomásom tuti az idegtől felment,(jó nem,csak úgy éreztem),sokat sír,nyűglődik,hisztizik.Mikor kentem az ínyét dentinoxal ma,észre vettem a 9.foga csücskét is,a bal felső kisörlőt,szegénykém soha egy fogával nem szenvedett ennyit,mint ezzel,és még csak a csücsök van kint,és még hátra van 11 fog kibújása is,amire azt szokták mondani,a leg fájdalmasak a picinek:(

Kibújt a 8.fogacska is!

2010.07.28. 23:43 - aliz1982

Új fogacska!

2010.07.19. 18:37 - aliz1982

Már azt hittem Korinak nem lesz több foga,ugyanis március óta nem nőtt neki.Már hetek óta várjuk a 7.fogacskát,ami végre ma délután áttörte az ínyét:)

Képek vegyesen:)

2010.07.12. 21:06 - aliz1982

 

Szombaton Zoli füvet nyírt,Kori is azt csinálta,annyit nevettem neki,egy ősrégi fűnyíró kasznit tologatott,ráncigálta,mindíg megakadt neki,annyira dolgozott,tiszta piros volt az arca,én meg annyira féltem,nehogy baja legyen ebbe a melegbe,sűrűn iszik,szerencsére!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden nap csavargunk,játszóterezünk,sétálunk,kávézunk a barátnőmmel,Kori addig szaladgál,és jól érzi magát:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma a sétálást kihagytuk,mert ezt a hőséget nem szeretjük,nekem az volt a jó idő,ami az elmúlt heteken volt,15-20fok!Tegnap kaptunk egy új medencét,amit ma kipróbáltunk,ebbe én is elférek,nem úgy mint a teknősbékás kismedencében:)Nagyon élveztük a pancsolást,jókat nevettünk,és hűsöltünk:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túl vagyunk...

2010.07.06. 14:05 - aliz1982

Kori hősiesen viselte az oltást!Kapott a karjába,lábába:(

Akkor sírt,amikor épp szúrták,majd szépen megnyugodott a kis drágám,de úgy sajnáltam:(

Nagyon dícsérték megint,milyen szép,csinos,és ügyes!:)

Mérlegelés is volt,egy hónapja említettem,hogy tuti elmérték,nem fogyott,és ez most be is igazolódott:)Eddig én mértem jól,és szépen hízik,havi 300grammos átlagban,és nőtt egy centit is.A doktornő elmondta,hogy nem most lesz lázas a lesz,hanem pár nap múlva lázas lehet,taknyos lehet,stb.ne ilyedjek meg,az oltástól lesz.Nagyon remélem nem lesz semmi ilyen.

Súly:9870 gramm

Hossz:78cm

Grafikon,súly:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hossz: