Ennyi idős vagyok

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2 éves leszek

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Kornél és Mi!

Sziasztok! 2009.április 05-én megszületett a kisfiúnk Kocsis Kornél! Párommal nagyon szeretjük egymást, mindenünk a kisfiúnk!

disney glitter
Disney
Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow
Glitter Graphics

Disney Glitter

widgeo.net
nori.at banner

Utolsó kommentek

  • aliz1982: Köszi Móni! Hát igen,sajnos cumifüggő a kis manóm:) (2009.11.01. 22:32) Halloween!
  • moniqua: Nagyon édes Kornél a mellénykébe!!!!! Cumi nélkül még nem is nagyon láttam róla fotót! :) (2009.11.01. 15:43) Halloween!
  • Bambi1978: Látom, már Kornél is ügyes tud "kutyázni" négykézláb. :)) aranyos nagyon!! (2009.10.26. 19:47) Esti képek!
  • Dujv: Jaj, Alíz! Én olyan jót nevettem ezen! :o))) Édes lehetett Kornél a spenót köpködés közben! Mi még... (2009.10.24. 20:34) Anya!!!!!!!!!Ez nem jó!
  • Utolsó 20

Öröm!

2009.10.23. 20:29 - aliz1982

Ma megtudtuk,hogy öcsém és párja kisbabát várnak!

 

 


glitter-graphics.com

Anya!!!!!!!!!Ez nem jó!

2009.10.23. 14:37 - aliz1982

Hát sajnos,így jártunk,nem jött be a spenót:(((már régen csinált ilyet.

Olyan szinten köpködött,fintorgott,hogy csak lestem,még öklendezett is,majdnem róka koma lett.Ez a spenót,nem fog szerintem a kedvencek közé tartozni...

Spenót!

2009.10.23. 13:52 - aliz1982

Tegnap nem sikerült sütőtököt vennem,de majd bepórolom,vettem viszont spenótot,ez is új lesz Kornélom étrendjében.Most fő,egy kis krumplival,majd turmixolok bele a végén,még banánt is.

Szerencsére sok mindent megeszik,így mindíg van itthon:rizs,cékla,brokkoli,krumpli,alma,banán,répa,most már spenót is,bármit,bármivel keverhetek,de lehet valamit kihagyok a sorból,de a lényeg,hogy mindíg friss főzeléket csinálok neki.

 

Esti képek!

2009.10.22. 23:10 - aliz1982

Anyával:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Játszok:

Evés!

2009.10.22. 16:19 - aliz1982

Tegnap előtt új kajcsit próbáltunk ki,ma is ezt kapta.

Rizst főztem neki,céklával,és így turmixoltam neki,megette ,a is.

Eleinte nagyon kínlódtunk,hogy a gyümiken kívül megegye a krumplit is,de mára mindegy mivel keverem,megeszi,legyen az,brokkoli,alma,cukkíni,cékla,répa.

Sőt valamelyik nap,kinézte a szánkból az ételt,így kapott egy kis kenyérhéjat,meg kakaóscsigát:)félve adtam neki,de nagyon édesen cuppogott rajta,teljesen eláztatta:))))

Már üveges bébiételt rég nem eszik,csak ha valakitől kapunk,szívesen készítem neki én az ételt!

Ma veszek sütőtököt,kíváncsi vagyok,megeszi e!

 

6 hónapos videó!

2009.10.22. 11:25 - aliz1982

Mostanában

2009.10.22. 10:48 - aliz1982

Kornél nagyon ügyes kisfiú,lassan 7 hónapos lesz.

Szépen forog,a szobában gurulva közlekedik.Minap rájött,hogy kell négykézlábra állni,szépen próbálgatja,csak miközben hintáztatja magát,mindíg fejjel előre bukik,olyan kis édes.:))

Na,sebaj,lesz ez még jobb is!

Szépen megvan a napi ritmusunk,ami néha felborul.

Sokat eljátszik magában,és gyakorolja a mutatványát!

Most hosszú hétvégénk lesz,az ünnep miatt,apa végre itthon lesz.:)

Este készültek fotók a lurkóról:)

Vigyorka

Új blogom!

2009.10.21. 19:57 - aliz1982

Sajnos,ma a régi blogomat véletlenül kitöröltem,ezért most új helyen,új blogot nyitok!

Elveszett nagyon sok bejegyzésem a régi blogból,csak párat tudtam megmenteni :(((

Próbálom ott folytatni,ahol abbamaradt a másik....

Pár kép,régebbről:

 

Első védőoltás után

2009.10.21. 18:28 - aliz1982

Kedden eljött az oltás napja,én úgy féltem tőle,sajnáltam a drágámat is,mi vár rá.

Reggel mosolygósan,vidáman ébredt,nagyon édes volt,és szopi után szépen be is aludt,délig még egyszer kelt enni.Utána elkezdődött a készülődés.Gyorsan összekaptam magam,majd a gyereket is és indultunk is.Elsőnek értünk a védőnőkhöz,így hamar meg volt a mérlegelés,de a doktornőre várni kellett fél órát.

Kornél el is aludt.Amikor megjött a doktornő,elsőként mehettünk be,persze Kornél továbbra is aludt,szegényt a szuri ébresztette fel,úgy sajnáltam,de hősiesen  viselte,csak egy picit sírt,és mind a két lábába kapott.

Egész úton nagyon nyugodt volt,itthon evett és szépen aludt,szinte estig,bágyadt volt,de szerintem a lázkúptól amit adtam neki,hogy elkerüljük a lázat.Nem is volt neki másnap reggel se,de a déli etetéskor vettem észre,hogy tüzel a homloka,38 fokos láza lett,megint kapott fél kúpot,és szerencsére lement tőle és azóta sincs.Tegnap megjelent a védőnő is,meg is jegyeztem neki,azt hittem már elfelejtett minket,mert már 3 hete nem jött,addig meg minden héten.Megkaptuk a következő oltásra az időpontot,ami júli 7-én esedékes.És kérdeztem a fogzásról is,mert Kornél nagyon nyáladzik,és hát elkezdődött a fogzás,elég hamar,de a védőnő szerint nem biztos hogy már ki is fog bújni,csak elkezdődött,lehet ettől függetlenül később is,természetes a nyáladzás egy 2 hós babánál.

Más...amire büszke vagyok,hogy két napja magától elalszik a kiságyba este,nagyon örülök,mert eddig kézben altatás volt.Hihetetlen ahogy napról-napra változik és nő rohamosan.Teljesen más már,tud több ideig is nyugton lenni,fedezi fel a körülötte levő dolgokat,és sokat nevetgél.....

Napjaink

2009.10.21. 18:28 - aliz1982

....és mostmár kezdem blogomat a mai nappal folytatva,igaz eddig nagyon sok minden történt,amit elég hosszú lenne leírni!

Ma lettünk 2 hónaposak.Reggel keltünk,készítettem a páromnak az ebédjét a munkába,közben kornél a babahordozóból figyelt,és gagyogott.Ilyenkor olyan édes,már egyre több mindent gagyog.

Apuci elment dolgozni,mi mentünk pelusozni,majd reggelizni.

Jóllaktunk,majd együtt a kicsivel lefeküdtünk a nappaliba szundizni.Amikor elaludt Kornél,kimásztam mellőle,de nem sokkal később észre vette,nem vagyok ott,felsírt.

Újra dajkálás következett.Ismét bealudt,így tudtam végezni a dolgomat,mosogattam,stb.majd növényeket ültettem.Eldelt a délelőtt,és a koradélután,közben persze megvolt az ebéd is.Kornél most is alszik,jó kisfiú.

Hazatértünk

2009.10.21. 18:27 - aliz1982

Három nap után hazamehettünk a kórházból,de egy picit besárgult Kornél,de ennyivel még hazaengedték.

Itthon párom szép rendet tartott amíg nem voltunk itthon,olyan furcsa volt hazatérni a picivel,aki nem rég még a pocimban volt.Csak néztünk,néztük,el sem hittük,hogy már itt van.

A hetek gyorsan teltek,én meg aggódó anyukává váltam.Az első hetekben az éjjelünk szörnyű volt,sírt Kornél,mi meg nem tudtuk mi a baja,én meg vele együtt sírtam.Nappalok jól teltek,evett és aludt a drágám.

Hasfájósak is lettünk,na az maga a pokol,látni ahogy a kisbabád szenved.Nagyon sok szert kipróbáltunk,de egyik sem hozta a legjobb eredményt.Későbbiekben a hasfájás alább hagyott,csak ritkán fordult elő.....

Szülővé válás!

2009.10.21. 18:26 - aliz1982

...eljött a nagy nap!

A történetünk:

Szombaton fél 1-kor kezdtem el érezni az enyhe mensis görcseimet,de gondoltam ezek csak a szokásos jóslóim.Aztán feltűnt,hogy egyre sűrűbben jönnek,nem úgy mint máskor,de rendszer nem volt köztük,volt 10 perces,8 és 5 perces is.Nem tudtuk mi legyen,meg hogy ez már a szülés lenne e,de aztán Zolim mondta nehogy baj legyen,csak hívjam fel az orvost,ő majd megmondja mit tegyünk!4 órakkor felhívtam,aztmondta induljunk,ő is elindul.5 óra fele értünk a kh-ba,nem sokkal később a doki is megérkezett.megvizsgált,ami nagyon fájt,és a tényállás ugyanaz volt mint azelőtt,zárt méhszáj,baba feje kissé feljebb,és azt mondta kb.hét közepe fele lehet ebből baba.Nagyon elkeseredtem,de aztán előkerült a nyákdugóm is,feltettek nst-re,elég szép fájásokat produkált,de azt mondták ez elfog múlni,csak jóslók,hiába mondtam nekik ez nem az,mert 5 percenként fáj.Kaptam görcsoldót,de nem használt,így aztán szülőszobáról ki,befeküdtem a szobámba,és egész nap kínlódtam.Du-tán egykor megvizsgáltak,és egy ujjnyira sikerült kitágulnom,nagyon örültem,kérdeztem lehet e ebből még baba,és azt mondták igen mégis lesz baba,csak készüljek fel,jó hosszú lesz.Három órakkor megint megnéztek,de nem tágultam tovább,de az nst szép görbéket mutatott,így úgy döntöttek burkot repesztenek,mert nem elég erősek a fájások ahhoz,hogy jobban táguljak,jött a doki,meg Zolim,és anyu,szegények úgy sajnáltak,és 5-kor burkot repesztettek,onnantól kezdve azt hittem besz....ok,nagyon fájt,szinte alig voltak szünetek a fájások közt,talán 1-2 perc,így azt mondták nagyon jól haladok és nem sokára meg lesz a baba,és tényleg így lett,csak abban a pillanatokban maga volt az örökké valóság.Meg az volt még a rossz,hogy ahogy kitágultam 4 ujjnyira,de a méhszájam nem tűnt el teljesen,és már tolófájásaim voltak,és azt mondták ne nyomjak,mert belülről is repedni fogok,és az nem lesz jó,pár fájást lihegjek még el,hát nem ment. A doki segítségével,aki nyomta a babát kifelé a hasamból kb.5 fájás alatt kibújt a manóm,19:15 perckor. 2600g-al és 49 cm-el a 37.terhességi héten

30 hét után

2009.10.21. 18:26 - aliz1982

Végre nem soká láthatjuk a kisfiúnkat,egyre gyorsabban teltek a napok,hetek,sorban mindíg valami vizsgálat következett,hol védőnőhöz kellett menni,hol máshova.Az egész eltelt idő alatt a legrosszabb talán az volt,hogy állandóan menni kellett valahova.Imádtam ahogy mocorgott a pocakomban.

32 hetesen jött az utolsó kötelező ultrahang.

Itt is oké volt minden,bár mivel nem volt nagy pocakom,így a doki is mondta nem lesz nagy a babánk,max.3kg ennél nagyobbat nem tud kihordani a méhem,mert kicsi.32 hetes

Sokat görcsölt a pocakom,így az orvos javaslatára befeküdtem a kórházba két napra.Kaptam tüdőérlelő injekciót,hogy minden rendben legyen,ha hamarabb jönne a kicsi.

A kórházban hihetetlenül lassan telt az idő,irígy voltam a többi kismamára akik már babázhattak,és a párom is nagyon hiányzott.

Végre hazamehettem,aztán kezdődött a heti nst-re járkálás,ahol a második vizsgálaton magasnak ítélték a pici szívhangját,ami folyamatosan 180 volt,nagyon megijedtem,mondtam hiszen folyamatosan mocorgott,nyomtam is a gombot állandóan,de nem mondtak semmit,ezt nem a saját orvosom végezte.Annyit mondtak menjek az orvosomhoz azonnal,még szerencse az nap rendelt a dokim.

Ő megnyugtetott,hogy minden rendben van,de a megnyugtatásunkra ismét feküdjek be a kórházba,ahol minden nap reggel és este nézik nst-n a pici szívhangját.Kész voltam teljesen,azt hittem sose lesz már ennek vége,már úgy akartam menni a kórházba hogy szülünk,de megint keserves lassú 3 nap volt odabennt.Minden jó volt,hazamehettem.

De nem sok időt töltöttem otthon,egy hét múlva kiakart bújni a kicsi.......

uh

2009.10.21. 18:25 - aliz1982

Elkezdőttek a rosszullétek,hányás,émelygés,szörnyű volt,de így tudatta magáról a kicsi,hogy anya itt vagyok!!!!

8 hetesen ismét dokibácsihoz mentem,dobogott a kicsi szíve,nagyon boldog voltam.

Mehettem az első védőnői találkozásra,aki aztán küldött a vizsgálatokra.

Kicsit felgyorsítva írnám tovább az eseményeket,mert igen hosszú lenne ezt a 9 hónapot behozni.

Következő vizsgálatom 12 hetesen volt,ahol végre képet is kaptam a piciről,első képemígy otthon is láthattuk.

Minden rendben volt a vizsgálaton a tarkóredő vizsgálat  is ekkor volt,és az is jó lett.

16 hetesen újabb vizsgálatok jöttek,de szerencsére az afp eredményünk is tökéletes volt.

26 hetesen készült rólam újabb fotó is26 hetesen

28 hetesen 4D-s ultrahangra mentünk,hogy jobban megtudjuk nézni a picit,és egészséges e.

Jöttek az újabb sztárfotók 28 hetes

apró lábaimkezemmosoly

Anya lettem!

2009.10.21. 18:24 - aliz1982

A tesztet tartottam a kezemben,le se tettem,csak bámultam eész délután,nem csak a szemem káprázik e,de a csík ott volt nem tűnt el!

Egyedül voltam otthon szabin,és épp unatkoztam és rátaláltam az nlc-n egy topikra,a címe 2009 áprilisi babák,csatlakoztam hozzájuk 2008.08.05-én,és hihetetlen jó kis csapat gyűlt össze,Imádom a lányokat!

Augusztus 14-én mentem először a dokibához,aki megvizsgált és megerősítette a hírt a csodáról

4+3-nak mondott és6*6mm-es petezsák látszódott! :)

Mostmár elhittem,babánk lesz!!!!

Csoda!

2009.10.21. 18:23 - aliz1982

 

Nos,nem is tudom hol kezdjem,mert még nem írtam blogot soha.

Kezdem talán az elején,hisz nagyon le vagyok maradva.Már nagyon rég vágytam egy kisbabára,párommal 9 éve vagyunk együtt és már épp itt volt az ideje a gyermeknek.Elhatároztuk,nem teszünk ellene semmit,ha akar jön,ha nem hát nem.De én viszont nagyon akartam,vágytam rá,görcsöltem minden hónapban,bár tudtam nem szabad ennyire akarni.Így pár hónapot váratott magára a baba,pedig annyi tesztet is ellőttem,hogy rajtam meggazdagodott volna a gyógyszertár!Ekkor elhatároztam a sok negatív tesztek után,hogy nem érdekel a gyerek,nekünk úgysem lehet,és lám csodák-csodájára SIKERÜLT!!!

Nem éreztem semmit,még a menses előtt voltam,ami szerencsére nem jött,csak a hasam fájdogált,és a hőm 37 fok felett volt,mentem tesztet venni,amit azonnal meg is csináltam,bár délután volt,de egyből 2 csíkos lett,szinte azonnal !bizonyíték

Hihetetlen boldogságot éreztem,de egyben meg is ilyedtem,mondtam magamnak ;Aliz hülye vagy?Itt van amit akartál és félsz?;Szinte remegtem,de ez a boldogságtól volt.

Nem is értem miért,de először anyum hívtam fel,és csak aztán a páromat,nagyon örültek,és velem együtt fel sem fogták,hogy egy új élet növekszik a pocakomban........

 

 

süti beállítások módosítása